Såmaskin

Ansvaret för djuren, naturen och maten

Som jordägare och brukare av jorden har vi ett stort ansvar. Vi är glada och stolta över detta ansvar, samtidigt som vi känner av allvaret som det för med sig:

  • Att djuren mår bra och får vad de behöver är upp till oss och våra medarbetare.
  • Att jorden bibehåller sin bördighet till kommande generationer samtidigt som vi bidrar till att producera mat till jordens växande befolkning är ett ansvar vi tar på fullaste allvar.
  • Att produkterna som lämnar gården är av högsta möjliga kvalitet är avhängigt oss, vår kunskap och vårt engagemang.

Spannmålen skall vara sund och fräsch, djuren skall vara uppfödda och hanterade så att de har förutsättningar att bli till delikatesser på tallriken, samtidigt som den som konsumerar våra produkter känner den lokala förankringen.

Vi känner också att det är viktigt att vi som lantbrukare är synliga i samhället. Vi finns där, och vi representerar produktionen av den Svenska Maten. Det är också ett ansvar vi försöker ta. I dag har inte barnen tillgång till bondgårdar som de hade på den tiden då far- och morföräldrar ofta var lantbrukare. De kommer längre och längre bort från primärproduktionen av mat, och med det försvinner känslan för råvarornas ursprung.

Då och då kommer en skolklass på besök. Det tar lite tid i anspråk, men det är otroligt roligt och givande för oss. Barnen är glada och nyfikna, frågorna är många och lammen såååå gulliga. Dom klättrar i traktorer och i träd, plurrar i dammen och alla ska bli bönder när dom blir stora. Eller möjligen veterinärer.

Kalv2 730*610 copy

Varför har dom prislappar i öronen?