Butiken har öppet torsdag-fredag 15-18 samt lördag 10-14. Vill du komma övrig tid, ring 0730-22 32 27!

Välkommen till vår gårdsbutik

Hos oss på Fröö Gård i Norsholm finns nötkött, lamm och gris från djur som fötts och vuxit upp hos oss och vår granne. Vår gårdsbutik erbjuder hamburgare (högrevsburgare och chipotleburgare), korv och rökta köttdetaljer, allt från våra egna djur. Du finner även lammskinn, ägg, rapsolja, senap och annat lokalt mathantverk i vår gårdsbutik.

Vi säljer vårt kött i vakuumförpackade bitar, oftast om cirka 1 kg. Vakuumförpackningen är en idealisk förpackning, mörningsprocessen fortsätter och resulterar i en saftig och mör köttbit redo att avnjutas.

Fröö Naturbeteskött – från våra egna djur

Hos oss på Fröö Gård i Norsholm finns nötkött, lamm och gris från djur som fötts och vuxit upp hos oss och vår granne. På gården föds varje vår drygt 100 kalvar. De är korsningar mellan Aberdeen-Angus och Simmental, två köttraser med lite olika egenskaper. Korna kalvar i halmbäddar inomhus och släpps på bete så snart det finns grönt gräs att äta. Kor och kalvar går tillsammans på bete under hela sommaren. På hösten stallas de in igen och fodras hela vintern med fri tillgång till vårt eget producerade grovfoder bestående av gräs och klöver.

Korta transporter
Nötdjuren slaktas på Bjursunds slakteri, ett litet slakteri i Valdemarsvik. Transporten dit är kort och där tar man stor hänsyn till att djuren hanteras lugnt och inte stressas. Efter slakt hängmöras kropparna i cirka en vecka. Lammen är också födda hos oss. De slaktas hos Vikbolandsstruts,  en anläggning på Vikbolandet. Vi kör dem själva dit i vår hästtransport. Grisen vi säljer kommer ifrån granngården Lunnebjörke. Inte heller dom behöver åka någon längre transport till slakt, bara till Nyköping. Lite skillnad mot Kristianstad som är alternativet!

Hängning och styckning
Bjursunds Slakteri använder sig av ”bäckenhängning”, slaktkroppen hängs i bäckenet i stället för i hälsenan. Detta medför att köttet i ryggpartiet sträcks ut och får en bättre och jämnare mörhet. Efter hängmörningen styckas och vakuumförpackas allt kött. Slakteriet är litet och kommunikationen är enkel. Tillsammans med styckaren bestämmer vi hur vi vill att djuren skall styckas. På sommaren när man äter mycket grillat kött styckar vi fram delar som passar fint till det. Vissa delar, som rostbiff eller fransyska, kanske man tillagar i ugnen under den kalla årstiden. Samma köttbit kan, särskilt om ni låter den möras en tid i sin vakuumförpackning – skivas, marineras och grillas en skön sommarkväll.

Allergiinformation

Våra RENA KÖTTPRODUKTER innehåller endast kött från angivet djurslag, inga tillsatser. CHIPOTLEBURGARNA innehåller en marinad bestående av bla chili, lök och andra tillsatser, läs innehållsförteckningen för uppdaterad information. Våra CHARKVAROR tillverkas hos Wadstens Chark i Loftahammar. I den fabriken hanteras aldrig spannmål innehållande gluten, nötter, ägg, fisk, skaldjur eller soja. Däremot görs en del produkter innehållande ost varför spår av mjölkprotein kan finnas.  GLASSEN kommer från Stafsäters Gårdsglass. I fabriken hanteras nötter och gluten varför spår kan finnas. För övrig information läs glassens innehållsförteckning. 

Fler funderingar? Ring Kristina på 0730-223227

Läs mer om hur våra djur växer upp under menyn Vårt jordbruk.