BESTÄLL DIN JULMAT HOS OSS!

Beställ så här

- Maila beställningen till kristina@froogard.se
- Fotografera beställningen och skicka bilden som ett sms till 0730-223227
- Lämna i butiken på Fröö Gård
- Skicka ett vanligt brev! Fröö Naturbeteskött, Fröö Gård, 610 21 Norsholm

Beställningen vill vi gärna ha senast lördagen den 7:e december.

Varorna hämtas på Fröö Gård mellan den 19:e och 21:e december eller efter överenskommelse. 

Till beställningsedel

Betalningen sker i samband med leverans i butik med kort eller kontanter.

Med reservation för slutförsäljning!!

Alla personuppgifter som ni skickar till oss används enbart för att hantera er beställning.

* Alla nötdjur och lamm är födda och uppvuxna hos oss på Fröö Gård
* Fläskkött kommer från grannen - Lunnebjörke Gård
* Vår mjölblandning från oss på Fröö Gård
* Charkuterier av vårt kött från Wadstens Chark
* Ägg från Kullens Gård
* Vi har även kallpressad rapsolja och senap tillverkad av Östgötasenap gjord på senapsfrö vi odlat här på Fröö.


1. Gott & Blandat

En fördelning av vad som finns på ett nötdjur

ca 1 kilo ädeldetaljer (ryggbiff, rostas, entrecôte)
ca 2 kilo kokdetaljer (högrev, bog, bringa, rulle, ytterlår)
ca 2 kilo ugnsdetaljer (rostbiff, fransyska, innanlår eller flankstek)
ca 5 kg färs i förpackningar om ca 1 kg

Pris

10 kilo 167 kr/kg
20 kilo 161 kr/kg. Dubbelt av ovanstående

2. Färslåda av nöt

Nötfärs i förpackningar om ca 1 kg

Pris

5 kilo 95 kr/kg
10 kilo 90 kr/kg

 

3. Lamm, hela eller i delar!

Helt lamm säljer vi baserat på djurets slaktvikt, (oftast 20-25 kg/styck, säg gärna till om ni vill ha stort eller litet). För mer information om lammets styckningsdetaljer, se www.svensktkott.se. Sök på styckningsschema så hittar ni mycket information.

Traditionell styckning

Lamm som styckas på traditionellt vis är till för den som vill ha kokkött och själv vill packa sitt kött. Ben finns kvar och inget är malet. Leverans sker löst (ej vakuumförpackat) i  kartong med insatspåse. Innehåll:

  • Sadeln levereras hel eller som kotletter (välj!!)
  • 2 stekar med ben från bakdelen och 2 stekar från bogen
  • Kotletter eller racks från främre delen av ryggen (entrecôten) 
  • Hals
  • Fram- och baklägg
  • Bringa, revben och slaksida

125 kr/kg baserat på det enskilda djurets slaktvikt

Färsstyckning

Vid färsstyckning levereras köttet vakuumförpackat och märkt, färdigt för frysen!!

  • Sadeln levereras hel eller som kotletter (välj!!)
  • 2 stekar från bakdelen och 2 stekar från bogen. Med eller utan ben (välj!!)
  • Kotletter eller racks från främre delen av ryggen (entrecôten)
  • Resten levereras som färs (2-3 kilo)

135 kr/kg baserat på det enskilda djurets slaktvikt

Grillstyckning

Även vid grillstyckning levereras köttet vakuumförpackat och märkt, färdigt för frysen!!

  • Sadeln levereras som kotletter
  • Stekarna levereras urbenade och skivade. Det går även att skiva t ex en av stekarna
  • Kotletter från främre delen av ryggen (entrecôten)
  • Resten levereras som färs (2-3 kilo)

135 kr/kg baserat på det enskilda djurets slaktvikt

Hela, ostyckade slaktkroppar

Levereras i stor påse

  • Lamm, < 1 års ålder 18-23 kg      99 kr/kg
  • Får, > 1 års ålder 25-30 kg           69 kr/kg

Gott & Blandat lamm, del av lamm

En fördelning av vad som finns på ett lamm:

Innehåll (vid 10 kg):

  • ca 3 kilo lammfärs
  • 2,5-3 kilo benfri stek
  • 1,5-2 kg kilo sadel med ben som kotletter, går även att få som hel sadel
  • ca 1 kg kotlett eller racks från framdel (entrecôte)
  • ca 1,5 kilo bog med ben lämplig till gryta

Ca 5 kg: 186 kr/kg

Ca 10 kg: 181 kr/kg

4. Gris!

Vi säljer gris från Lunnebjörke som halvor. Allt levereras i märkta vakumförpackningar, färdiga för frysen! 

För mer information om grisens styckningsdetaljer, se www.svensktkott.se. Sök på styckningsschema så hittar ni mycket information.

Standardstyckning av en halv gris, med ben

Filé
Kotlettrad med ben, hel eller skivad (välj!)
Karré med ben hel eller skivad (välj!)  
Bogstek med ben
Skinkstekar, benfria
Sida
Revben, korta och tjocka
Färs

Pris:

105 kr/kg, vikt ca 30 kg

Benfri styckning av en halv gris

Filé
Benfri kotlettrad hel eller skivad (välj!)
Benfri karré, hel eller skivad (välj!) 
Bogstek
Skinkstekar
Sida
Revben, korta och tjocka (med ben!)
Färs

Pris:

125 kr/kg, vikt 20-25 kg

Gott & Blandat gris

Innehåll (vid 10 kg):

2,5-3 kg fläskfärs
1,5-2 kg benfri kotlett
1,5-2 kg benfri karré
2,5-3 kg benfri stek
ca 1 kg tunna revbensspjäll

Pris:

Ca 5 kg: 120 kr/kg

Ca 10 kg: 110 kr/kg